Zwemmen

Zwemmen

Het zwemmen is onderverdeeld in 2 groepen nl.:

Zwemgroep voor kinderen.

In de maanden september t/m april wordt op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur, in het overdekte zwembad “De Peppel” aan ’t Spiek in Beilen, speciaal een zwemaanbod gecreëerd voor kinderen met een beperking.

 

In deze groep wordt er naar gestreefd dat de kinderen, onder leiding van een gediplomeerde badjuf, een zwemdiploma halen . Tevens worden de kinderen geassisteerd door een geïnstrueerde vrijwilliger, zodat er een 1 op 1 situatie ontstaat.
Het is voor kinderen van ± 6 t/m ± 12 jaar.

 

Deze zwemgroep is tot stand gekomen in samenwerking met:

   

    

Zwemgroep voor jeugd/volwassenen.

Tevens wordt er in de maanden september t/m april op dinsdagavond van ± 19.00 uur tot 20.00 uur, in het overdekte zwembad “De Peppel” aan ’t Spiek in Beilen, een recreatief zwemaanbod gecreëerd voor jeugd/volwassenen met of zonder diploma.
Dit gebeurt ook onder deskundige leiding geassisteerd door vrijwilligers.
Er kan lekker gezwommen worden in het warme doelgroepenbad terwijl het wedstrijdbad gesplitst is in 2 delen, waarin de recreatieve zwemmers een gedeelte tot hun beschikking heeft en de andere helft gebruikt wordt voor de trainingsgroep. Deze groep krijgt training van onze zwemtrainster en nemen ook deel aan diverse wedstrijden zoals de Regionale Special Olympics.

Voor inlichtingen over de zwemgroepen kunt u terecht bij:
Mw. Janny Louissen, telefoonnummer 0593-332727 of
Geesje Beugel, telefoonnummer 0593-332454.
Emailen mag ook naar info@gscdestroom.nl

……………………………………………………….

De laatste zwemavond dinsdag 30-04-2019 heeft Erwin “afgedanst” in het water. Hiermee sluit het zwemseizoen  en start 21-05-2019 het fietsseizoen. We wensen iedereen een mooie zomer,

 

 

                                  Leden van De Stroom zwemmen veel medailles bijeen   

Beilen – In het zwembad De Bonte Wever te Assen werd zaterdag een zwemwedstrijd gehouden voor deelnemers met een verstandelijke beperking. G.S.C. De Stroom uit Beilen vertrok ’s middags op tijd om deel te nemen aan deze wedstrijd samen met: Flotar – Roden, Aqua ’68 – Assen en ZPC – Hoogeveen.

De afstanden waren 25 m. rugslag, schoolslag en vrije slag en 50 m. vrije slag. Door leden van de Stroom werden 20 medailles in de wacht gesleept met 14 deelnemers. Tevens werd de tweede plaats behaald met het estafette zwemmen.

Onder het motto ‘winnen is mooi, maar meedoen is het belangrijkste’ genoten de deelnemers van dit mooie zwemfestijn.

                          Deze leden van GSC De Stroom zwommen veel medailles bijeen. (© NDC/ Marjan Zinger)

………………………………………………………….

                                            Wethouder Derks reikt medailles uit  bij GSC De Stroom.

Dinsdag 12 februari was het de laatste zwemavond voor de leden van de Gehandicapten Sport- Club “De Stroom” om te zwemmen voor hun medaille. Dit was de vierde avond dat er 20 banen gezwommen moesten worden. De telling van deze banen wordt bijgehouden d.m.v. elastiekjes om de polsen. Na iedere 2 banen werd er een nieuw elastiekje omgedaan en bij 10 was de opdracht vervuld. Wethouder Derks kreeg de taak om de leden te voorzien van een elastiekje en na afloop het uitreiken van de medailles, wat hij met veel enthousiasme deed. Ieder kreeg een medaille voor het aantal keren dat ze mee deden  en die ze vol trots in ontvangst namen. Ina Speelman deed al voor de 36e keer mee.