Fietsen

 

Fietsen is een activiteit die alleen in de zomermaanden plaats vindt, op de dinsdagavond. We beginnen halverwege mei en fietsen dan 10 weken achtereen. Bij slecht weer gaat het niet door. Het startpunt is het dagcentrum ‘De Westhoek’ aan de Reigerlaan 4 te Beilen. Een groot aantal vrijwilligers fietsen mee. Sommige leden gebruiken hun eigen fiets, anderen maken gebruik van een tandem of speciale fiets.

De avond begint om 19.00 uur en het traject is 15 à 20 km per avond. Halverwege de tocht wordt er even gerust en iets gedronken. We maken zoveel mogelijk gebruik van fietspaden en wegen waar weinig verkeer is. Na afloop zitten we gezamenlijk even na in ‘De Westhoek’ en drinken we nog iets. Om ongeveer 21.00 uur gaat iedereen weer naar huis.

Seizoen 2019: Start dinsdag 21 mei t/m dinsdag 23 juli.
Vertrek 19.00 uur / aanwezig 18.50 uur

Voor inlichtingen kunt u terecht bij:
Joke Wildeboer, tel.  06-20263114

 

Dinsdag 21 mei, onze eerste fietstocht van dit seizoen was koud maar prima verlopen. Na de start vanaf de Westhoek gingen we via het Hijkerveld naar Brunsting. Daar wilden we graag in de schuur van Jan Seubring, Bloembollen even onze pakjes drinken nuttigen maar er werd spontaan aangeboden om in de kantine van zijn bedrijf te komen koffie drinken. We kregen allemaal lekkere warme koffie en thee. Ook heeft Jan nog wat over zijn bedrijf verteld. Hierna waren we weer lekker warm en konden we de terugtocht naar de Westhoek weer volbrengen.